-

Hoe het begon


De Congregatie van de Zusters van het Arme Kind Jezus werd in 1848 officieel opgericht. Het begon al allemaal een paar jaar daarvoor in Aken, waar Clara Fey met 3 andere vrouwen de basis legden voor deze Congregatie. Ze zetten scholen op voor de kansarmen en 24-uurs verzorging. De zusters kregen een zeer goede reputatie als onderwijzeressen en hen werd ook gevraagd om onderwijs te geven aan niet- kansarmen. Met tegenzin, zo wordt geschreven, stemde Clara Fey hier mee in, maar de absolute focus zou toch echt liggen bij de opvoeding en zorg voor de allerarmsten.

Vanaf 1848 tot 1872 werden al 27 grote en kleinere vestigingen gesticht en werkten de zusters zowel in tehuizen voor kinderen en jeugdigen als op verschillende (kleuter)scholen. Hoewel de groep van actieve zusters in Europa steeds kleiner en ouder wordt, zijn ze zeer actief in bijvoorbeeld Indonesie en Colombia. 

Een bijondere bron van inkomsten van de zusters was hun uitzonderlijk hoogstaand borduurwerk. In hun atelier werden de meest prachtige paramenten gemaakt die over de hele wereld gingen. Tot op heden is er veel waardering en belangstelling voor het borduurwerk en dit is te bewonderen in het Museum. 


Meer info over de zusters
Ga hier naar de website van de Congregatie van de Zusters van het Arme Kind Jezus.
Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug