-

HERMON Heritage


De restauratie en herontwikkeling van het hele kloostercomplex is in handen van HERMON Heritage, een herontwikkelings- en vastgoed organisatie uit het midden van het land (Utrecht). HERMON was al in 2014 betrokken bij de eerste plannen maar het duurde tot 2021 tot de plannen definitief goedgekeurd waren. Een prachtige uitdaging! Directeur Machiel van der Plas is trots op dit project. “Het komt niet vaak voor dat je zo’n mooi project mag renoveren én zo betrokken bent bij de daadwerkelijke realisatie. Normaal gesproken kopen wij locaties, transformeren ze en zoeken we huurders. En vaak verkopen we de locaties uiteindelijk aan een vastgoedbelegger. In dit geval doen we het helemaal anders! We hebben zelf een exploitatie BV opgericht, zodat we helemaal mee kunnen bouwen en invulling kunnen geven aan het concept!”.

Aanpak op hoofdlijnen
Het klooster is goed ontworpen en de herbestemming vraagt nauwelijks aanpassingen aan het ontwerp. De grootste uitdaging zit in de energiekosten en het geluid. De kamers zijn erg gehorig en hoewel je vanzelf al stiller bent in het klooster, worden de ruimtes tussen de kamers en de verdiepingen geïsoleerd. Daarnaast zullen meer kamers hun eigen sanitaire voorzieningen krijgen.

Verbouwing in fases
Het kloostercomplex bestaat uit drie gebouwen, Kloosterstraat 68, 70 en 72. Het complex wordt in fases verbouwd. Als eerste worden de gebouwen 70 en 72 getransformeert. Hier komen 12 pelgrimkamers, 11 zalen voor bijeenkomsten en groepsruimten, een eetzaal en logeecapaciteit voor groepen.

Zodra dit gereed is, wordt het hoofdhuis gemoderniseerd. Ook hier komen in de toekomst logeermogelijkheden, trainingsruimten, vergaderzalen en spreekkamers gecreeerd. Daarnaast krijgt het hoofdhuis een eigen restaurant en wordt de centrale ingang verlegd naar de achterzijde. Vreemd genoeg heb je aan de achterzijde een beter overzicht over het gehele gebouw dan vanaf de straatzijde.

Alles bij elkaar gaat het om een hele investering en operatie. Het streven is om in 2026 alles gereed te hebben.

Word ambassadeur

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Location
Accountgegevens


Terug

Meld je aan


Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
PRODUCT
Accountgegevens


Terug

Login

Wachtwoord kwijt?

Aantal ticketsSubmit

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Accountgegevens


Terug